Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Babanasi:Erdei gyümölcsös trüffelgolyók

2018.07.01.

Babanasi:Erdei gyümölcsös trüffelgolyók

A recept glutént tartalmaz. Gluténbevezetés alatt álló babáknak adható, illetve bevezetés után.

A babák is imádják a nasit! Na de persze rajtunk múlik milyen nasira lesz később igényük nagyobb korban. A nasi sokak számára rosszat jelent, vagy túl cukrosat vagy túl sósat. De semmiképp nem az egészséges ételekkel hozzuk összefüggésbe. 

Ezzel a szuper könnyű kis recepttel szeretnénk rácáfolni erre, hiszen létezik olyan, hogy egészséges nasi, és babáknak is lehet nasit készíteni. Sőt! Képzeljétek el, hogy nem tart tovább mint 5 perc. Szuper jó, igaz?

Hozzávalók:

Cupcake, Csokimáz, Kisokos, Cseresznye1 üveg gyümölcspüré (mi áfonyás-almát használtunk, de ez bármilyen gyümölcs lehet)

Cupcake, Csokimáz, Kisokos, Cseresznyekb. 4 ek zab (vagy bármilyen gabonaféle, akár gríz is lehet)

Cupcake, Csokimáz, Kisokos, Cseresznye4 ek karobpor

A gyümölcspürét és a zabot összekeverjük, amíg a kókuszgolyóhoz hasonló állagot nem kapunk. Ha hígnak látod (ami függ a használt gyümölcstől is) nyugodtan keverj hozzá még egy kis zabot. 

Ezután formázzunk golyókat a masszából, és forgassuk meg karobporba. 

Azonnal is tálalhatjuk, de ha marad belőle nyugodtan tegyük a hütőbe, kicsit megdermed a massza és még finomabb nasi lesz belőle!

 

Amit fontos tudnod a karobról:

"A karobpor a kakaóval ellentétben nem tartalmaz teobromint, amely egy, a koffeinhez hasonlóan serkentő hatású alkaloid, s amely előkelő helyet foglal el az allergiát és asztmát okozó élelmiszerek listáján. A karob emellett glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátriumszegény. A karobot így nyugodtan fogyaszthatják gyermekek, várandós és szoptató anyukák, idősek, lisztérzékenyek, tejcukorra és kakaóra érzékenyek, csontritkulásban, szív- és keringési betegségekben szenvedők, valamint köszvényes betegek is. Érdemes tehát a hagyományos csoki helyett karobporból készült csokit fogyasztani, mert a karob alapú készítményeknek mindezidáig semmilyen káros vagy mérgező hatása nem ismert. Sőt, a karob köztudottan antioxidáns hatású, védi a beleket az izgató anyagoktól, emellett gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmi rostokban.

A karobot a kakaó és a csokoládé helyettesítésére használja a reformélelmiszer-ipar, készül belőle „hamis” csokoládé, csokiízű torták és egyéb édességek – szinte bármi, aminek a receptje kakaóport vagy csokoládét tartalmaz."

(Forrás: http://www.napfenyesetterem.hu/vegan-eletmod/mire-jo-a-karob)

MDE0Y